Demorara Pebernødder

Opskriften kommer fra Salling – gården Breumfod – hvor min oldemor blev født.

500 g demerara sukker (bl.a. Dansukker fører det) – eller brug perlesukker.

500 g hvedemel (kan også tilføre 25% rugmel)

1 tsk. hjortetaksalt

1½ tsk. nelliker

½ tsk. peber

2 sp. smør

3-4 æg

Det tørre kommes i en skål og blandes. Æg og smør æltes i – indtil dejen hænger sammen, og er egnet til at rulles ud.  Der skal virkelig arbejdes for at få den samlet. Hvis det ikke lykkes kan der evt. tilsættes et par sk. vand eller fløde.

Dejen deles i to klumper – for at få plads. Klumpen rulles ud, på mel på bordet, til en plade ca 5mm tyk – der skæres til små bitte firkanter – som sættes på plade og bages i 6-10 min indtil de er gyldenbrune.

Tages af pladen og afkøles inden de hældes i kagedåse.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *