Zanzibar july 2013

Så sidder jeg igen på terrassen på første sal i det der engang i kolonitiden var et hospital. Nyder min sidste mango juice og larmen fra biler og stemmer rundt om mig. Her er gennemtræk og udsigt i glimt over havet. Dejlig 70er-agtig cafe åbnet for 3 uger siden.

Turen startede på vrangen. 30 timer forsinket og ankomst uden bagage. Team’et var i gang og jeg måtte kæmpe mig ind i centrum for at få fat i roret. Operationen lykkedes og vi har lykønsket hinanden og os selv med et simpelt Value Chain design der skal øge produktionen af frugt og grønt på småbrug og linke dem til touristmarkedet – hoteller og restauranter på Zanzibar. Det er et twinning projekt fra den finske landbrugsorganisation til Tanzania Horticulture Assosiation.

…….fly..til Arusha

Så landede jeg i Kilimanjaro Lufthavn medens solen stod dybrød ved siden af Afrikas top – hvilket syn. Minibussen lignede den jeg kørte i i 1979 da jeg landede første gang i Afrika. Det var så også eneste lighed. Indtrykkene og følelserne fra dengang vælter up i hukommelsen. Husker at jeg næppe troede mine egne øjne. Folk boede virkelig i græshytter og gik med krukker på hovedet. Det skal man længere ud på landet for at opleve nu.

Nat på plastik hotel.. ligner hinanden over hele verden. Denne kunne dog være bygget i 1970erne…

Lufthavnsbygningen i går, var den samme. Dengang helt nyopført og fuldstændig tom …og synes jeg overdemissioneret. Nu er den kommet helt til sin ret. Den er nymalet i sandfarver og der er fine græsplæner, blomster og træer. På vejen ind til Arusha nød jeg eftergløden af solen bag det enorme Kilimanjaro. Trafikken tæt, tung, og farlig. ……

Sidder og venter. Det møde jeg skulle have her til morgen bliver udskudt til Mandag.

Så nu skal jeg se nogle af TAHAs aktiviteter her , og ellers skrive på rapport.

Flyver hjem Mandag aften, og håber mor er blevet så stærk at vi på trods af sidste uges hjerteanfald kan komme med til Sønderjylland hvor vi skal fejre familiens fødselsdage, Stig, Ingeborg, far .. og mor og fars bryllupsdag.

Mange hilsner Kristine